Drömmen om Ferrari

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Felix Rosenqvist tävlar om F1-test: ”Vore fantastiskt”

van vinnare Trots sin unga ålder – han fyller 21 år i november – har Felix Rosenqvist från Värnamo redan gott om erfarenhet från racingbanorna. I årets F3-serie ska han ta nästa steg. ”Jag är definitivt redo”, säger han.Foto

Felix Rosenqvist, 20, jagar två mästartitlar.

Och ett F1-test med Ferrari.

– Det vore hur coolt som helst.

När F3 Euroseries startar på Hockenheim i helgen startar även EM för formel 3. Inför årets säsong har FIA återinfört ett EM där samtliga deltävlingar i Euroseries och två deltävlingar i det brittiska F3-mästerskapet ingår. I potten ligger en titel – och ett F1-test med Ferrari.

– Det vore naturligtvis en fantastisk bonus att få ett F1-test om man nu vinner serie, det vore klart ballt att köra F1 och det är ett bra sätt att visa att man faktiskt har kommit någon vart med sin satsning, säger Värnamosonen Felix Rosenqvist.

– Dessutom skulle det öppna nya dörrar och ge bra erfarenheter för fram- tiden.

Tuffare än någonsin

Men europamästerskapet och F1-testet har gjort att startfältet är ännu tuffare än tidigare.

Bland annat finns sönerna till två rallymästare med på startlinjen, Carlos Sainz Jr och Tom Blomqvist. Båda två stöttas av varsitt F1-stall, Red Bull och McLaren.

Rosenqvist kör för Mücke Motorsport, där F1-förare som Sebastien Buemi och den dubble mästaren Sebastian Vettel fått sin utbildning. I fjol vann svensken erkända RTL Masters, ett lopp som flera F1-förare vunnit före honom, och efter banrekord under vinterns tester är målsättningen given:

– Det är min andra säsong i serien och nu ska jag vara med ännu högre upp i toppen, säger han.

Lyckat samarbete

– Testerna har fungerat riktigt bra, teamet hade gjort bra kalkyleringar och det är en skön inledning av säsongen. Vi har tagit vårt samarbete till ytterligare en nivå.

Premiären körs på Hockenheim, banan där Rosenqvist vann sin första seger i F3 Euroseries.

– Jag kommer aldrig att glömma känslan och det är något jag gärna upplever igen, säger han.

– Startfältet är dock extremt konkurrenskraftigt i år, och det kommer inte bli lätt att slåss om segrarna, även om det måste vara vårt mål sett till vår fart under den sista halvan av förra året. Jag är definitivt redo och ska göra ett så bra jobb jag kan. Sedan får vi se hur långt det räcker.

Det kan räcka fram till ett F1-test för Ferrari.