Rallyvärldsmästarens son på väg till formel 1

avAnna Andersson

Publicerad:

”Glad att de tror på mig”

Foto: AP
Carlos Sainz har gjort succé inom rallysporten. Nu är hans son med samma namn på väg in i formel 1.

Carlos Sainz i formel 1?
Javisst.
Rallymästarens son är på väg till Toro Rosso.

Vid tre tillfällen har söner till GP-segrare vunnit i formel 1, nu kan även en rallymästares son vara på väg mot en mycket framgångsrik F1-karriär.
Förutsättningarna finns i alla fall.
Carlos Sainz, son till den dubble rallyvärldsmästaren och Dakarsegaren med samma namn, är nu på väg mot F1. Han har en plats i Red Bulls juniorprogram och han har även starka finansiärer i ryggen. Nu presenterar han nytt sponsoravtal med oljeföretaget Cepsa, som också är en av huvudsponsorerna hos Toro Rosso.
– Förhoppningsvis går allting bra och Carlos är en del av F1-världen en dag, säger Cepsas styrelseordförande Alfonso Escamez till spanska Marca.

Leder brittiska F3

– Men det är inte sponsorn som bestämmer vem som får ett förarkontrakt.  Vi kan försöka att påverka och säga vad vi tycker och tänker, men det är inte vi som tar det avgörande beslutet.
Avtalet gäller för den här säsongen, men båda sidor påpekar att de hoppas på att samarbetet kommer att hålla under många år. I år kör Carlos Sainz i brittiska F3, F3 Euro Series och EM, samma serie som svensken Felix Rosenqvist. Efter den första tävlingshelgen i F3 Euro Series är han tvåa i mästerskapet och i brittiska F3 leder han serien.
– Självklart är jag glad över att ett sådant företag tror på mig, mitt namn har gjort att jag alltid har levt med en stor press och jag har vart en del av Red Bulls juniorprogram sedan jag var 15 år, säger 17-årige Carlos Sainz jr till Marca.
– Detta är ännu en anledning till att jag ska fortsätta att arbeta hårt och sträva efter att nå min dröm, F1.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1