Rickard Rydell vann STCC på Knutstorp

avAnna Andersson

Publicerad:

”Väldigt nöjd med helgen”

Foto: Motorsport Publication

Rickard Rydell.

Det är helgens vinnare i STCC.

– Jag är väldigt nöjd med den här helgen, säger han.

För Chevrolet var STCC-tävlingen på Knutstorp en stor succé. Rydell och hans teamkompis Michel Nykjær tog stallets första dubbelseger, Rydell vann det första loppet och Nykjær det andra. Det var danskens första seger i STCC och han är därmed den förste danske föraren som vunnit ett STCC_lopp i Sverige.

– Jag är väldigt nöjd med den här helgen, och vi gjorde precis det som vi var tvungna att göra – ta många poäng på en bana som passar oss. På Mantorp Park var Volkswagen lite snabbare än vad vi var, men här var det ett omvänt förhållande och vi lyckades

utnyttja det på bästa tänkbara sätt, säger Rickard Rydell.

”Jämnade ut sig”

– I det andra racet kändes det som om jag hade lite bättre fart än Michel i början av loppet, men sedan jämnade det ut sig och vi fokuserade på att köra hem teamets första dubbelseger i STCC – något vi, i mitt tycke, verkligen har gjort oss förtjänta av.

I sammandraget är det fortfarande Johan Kristoffersson som leder. Han vann dubbla segrar i premiären, men på Knutstorp var han tvåa och trea i mål.

– En andra- och en tredjeplats var max vad vi klarade av den här helgen. Vi hade svårt att konkurrera med Chevrolet på den här banan. Jag tog i så mycket jag kunde i min biogasdrivna Scirocco, men till någon ny seger räckte det inte den här gången, säger Kristoffersson.

Nästa deltävling avgörs på Strurup Raceway den 16 juni.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

STCC