Stewart vann finalen – och Nascar-titeln

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag körde om halva Florida”

Tony Stewart.
Foto: REUTERS
Tony Stewart.

Tony Stewart vann Nascarfinalen.

Därmed säkrade han sin tredje titel.

– Detta måste ha varit en av de största mästerskapskamperna genom tiderna, säger han.

Tony Steward och Carl Edwards har haft en mycket tuff kamp om mästartiteln i NASCARS Sprint Cup. I går tog Stewart sin femte seger i det tionde Chaseloppert 2011 och det gav honom hans tredje mästartitel.

– Jag tror att jag körde om halva Florida, säger Stewart om 188 omkörningar på 267 varv.

– Det spelar ingen roll i vilken serie något sådant händer, men att vinna under sådana omständigheter och med en sådan press är fantastiskt. Jag är extremt stolt, jag har tävlat inom motorsporten i 31 år och kommer inte ihåg alla segrar jag har vunnit, men detta var definitivt ett av de mest fantastiska segrarna under min karriär.

Hade stora problem

Han hade stora problem under loppet, bland annat så var det väldigt kritiskt när han togs in för att tanka när det var grön flagga på det 201:e varvet.

– Jag fick ordern i den första kurvan, i utgången av den andra kurvan sjönk bränsletrycket ner i källaren och efter stoppet, när det var 20 meter till utgången av depårakan så stannade motorn. Jag rullade vidare och som tur var så startade motorn igen, säger Stewart.

För Stewards var det sedan en jakt på Edwards i 37 varv och till slut vann han med 1,3 sekunder.

– Om det är någon som inte tycker att detta var det mest spännande loppet någonsin så tycker jag att han borde uppsöka en doktor, säger den trefaldige mästaren.

Stewards vann titeln trots att han hade samma poäng som Carl Edwards, men han hade fler delsegrar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN