Motorsport

Webber vann i Monaco – med en förbjuden bil

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

FIA stoppar bilen – men Webber får behålla segern

Red Bull vann i Monaco.

Med en bil som var regelvidrig.

Ändå behåller Mark Webber segern – men bilen måste förändras till nästa deltävling.

Efter det att Mark Webber vann Monacos GP visade Mercedes, McLaren och Ferrari sitt missnöje. De ansåg att det underredet som Red Bull använde sig av sedan Bahrains GP var illegalt och stallen påpekar att det har två hål som ger bilen en aerodynamisk fördel och att det bryter mot reglerna.

FIA håller med.

– Efter ett par diskussioner i Monaco är det tydligt att det har blivit ett missförstånd. Därför är det viktigt för oss att meddela att det får absolut inte vara några hål i underredet, skriver FIA i ett meddelande och förklarar också vidare hur det tekniska reglementet ser ut.

Därmed är det klart att den bil som Red Bull använde sig av i Monaco inte får köra i Montreal den kommande helgen, men österrikarna anser själva att det inte är något större problem.

– Vi hade ändå inte tänkt använda oss av den bilen i Montreal, vi hade tänkt använda oss av ett tunnare underrede där, säger Red Bulls motorsportkonsulent Helmut Marko till motorsporttotal.

– Därför så behöver vi inte göra några förändringar på bilen.

FIAs ställningstagande får dock inga konsekvenser för tabellen eftersom Red Bull inte straffas och får behålla de resultat som man kört in med det förbjudna underredet. Det gör att Sebastian Vettel och Mark Webber fortfarande är främsta utmanare till VM-ledaren Fernando Alonso, Ferrari.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1