Sportbladet

”Aldrig sett någon serva så bra som Serena”

Av: 

Jörgen Källström

SPORTBLADET

McEnroe hyllar Williams

Den ena är redan världsetta, den andra på god väg att bli det.

En sak har dock Novak Djokovic och Serena Williams redan nu gemensamt:

Inför avgörandet av Wimbledon går de in som storfavoriter.

Djokovic var visserligen spelledig på tisdagen efter att krossat landsmannen, Viktor Troicki, i måndagens åttondelsfinal. Serena Williams däremot var tillbaka på banan och stod för ett rejält styrkebesked. Hennes vinst, 6–3, 7–5, skickade ut regerande mästarinnan Petra Kvitova ur turneringen.

– Jag har aldrig sett någon på damsidan serva så bra som Serena nu, sade John McEnroe, numera expertkommentator.

13 serveess mot tjeckiskan var också ett bevis för det. Williams serve har alltid varit ett av hennes främsta vapen och med Maria Sjarapova ute ur Wimbledon är det också ingen som kan matcha henne när det gäller just serven.

Skadedrabbad

Ryskans uttåg gör att hon är på väg att förlora förstaplatsen på rankingen. Två aspiranter till att ta över den är vitryskan Victoria Azarenka och just Serena Williams. Azarenka som besegrade Tamira Paszek, Österrike, ställs mot just Williams i fredagens semifinal.

– Förhoppningsvis har jag två matcher kvar att spela och kan vinna båda. Det är mitt mål, sade Williams själv.

Hos många är Serena Williams den rättfärdiga världsettan, skador och motivationsproblem har hållit henne borta från förstaplatsen men när rankingpoäng nu delas ut även i OS har hon ett utmärkt tillfälle att genom en dubbel, först Wimbledonseger och sedan OS-guld, plocka in på konkurrenterna.

På herrsidan är Novak Djokovic ohotad etta på rankinglistan och Rafael Nadals chockförlust i andra omgången gör att serben nu i stället hotas närmast av Roger Federer såväl på rankingen som i Wimbledon. Federers insats i de två senaste matcherna, femsetare mot Julien Benneteau, och ryggproblem mot Xavier Malisse, har dock knappt stärkt hans aktier inför en eventuell semifinal mot Novak Djokovic. Deras senaste mötena talar också för ett serbiskt övertag rent psykologiskt.

Murray vidare

Vem kan då hota Djokovic från att ta andra raka Wimbledontiteln?

Florian Mayer, motståndare i kvartsfinalen, lär knappast göra det.

På undre lottningshalvan finns visserligen Andy Murray som på tisdagen tog sig vidare till kvartsfinal mot David Ferrer efter vinst i tre raka set mot Marin Cilic. Frågan är dock hur Murray kommer att vid en eventuell final hantera pressen på att bli första britt i en Wimbledonfinal sedan 30–talet.

Hans insatser i tidigare grand slam-finaler talar knappast för honom. Murray har gjort en blek figur, bland annat mot just Djokovic i förra årets Australian open-final.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert: