Sportbladet

Kessiakoff bergskung i Tour de France

Av: 

Andreas Lundin

Här blir Kessiakoff passerad av Pinot.
Här blir Kessiakoff passerad av Pinot.

SPORTBLADET

Fredrik Kessiakoff var på väg mot en sensationell seger i dagens bergsetapp av Tour de France. Han ledde med bara 16 kilometer kvar, men tappade på slutet. Kessiakoff får dock tack vare sin starka insats i dag köra nästa etapp i bergströjan.

– Jag känner mig både glad och lite besviken, säger han till letour.fr.

Fredrik Kessiakoff kopplade greppet om etappen då han halvvägs spurtade upp till det femte bergspriset med 60 kilometer kvar. Sedan hade svensken länge en ledning på nära en minut. Kessiakoff höll sololedningen tills det bara återstod 16 kilometer. Då kom fransmannen Thibaut Pinot i fatt och han ryckte ifrån svensken och cyklade sedan hem etappsegern.

”Besviken och – nöjd”

– Jag är besviken över att jag var så när att vinna etappen men inte kunde göra det. Samtidigt är jag nöjd då jag tror att jag gjorde ett gott intryck och ett bra lopp, säger Kessiakoff till letour.fr

Han tappade på slutet, dels på grund av orken och dels på grund av att han höll på att vurpa i en kurva där han tappade mycket tid. Svensken gick i mål några sekunder bakom täten.

– Att få ta över bergatröjan är en succé i sig så det är jag väldigt glad över.

30 år sedan senast

Fredrik Kessiakoff kan dock glädja sig åt att han vid nästa etapp får köra i bergsledartröjan efter att ha samlat in totalt 21 bergspoäng, en poäng mer än tvåan Chris Froome. Det har inte hänt sedan Sven-Åke Nilsson för 30 år sedan att en svensk får åka i den rödprickiga tröjan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert: