Bengtsson tillbaka – vann halv miljon

Fin andraplats av svenske världsettan.
Fin andraplats av svenske världsettan.

Rolf-Göran Bengtssons OS-häst Casall La Silla är tillbaka på banan – i superform. På lördagskvällen hoppade han in en halv miljon kronor i Lausanne i lyxtouren Global Champions Tour.

Nu har den svenske världsettan häng på förstaplatsen även i GCT-serien.

Rolf-Göran Bengtsson är revanschsugen efter den grymma besvikelsen i London-OS där Casall fick en liten trampskada inför finalen.

Han är fortsatt etta på världsrankningen, för nionde månaden i rad. Och han klättrar stadigt i penningstinna Global Champions Tour.

För två veckor sedan blev den en tredjeplats med Carusso LS La Silla och på lördagen en andraplats med Casall La Silla efter Laura Kraut, USA.

– Jag mår väldigt bra nu. Båda mina hästar har hoppat mycket bra i serien. I kväll var jag inte tillräckligt snabb. Laura var snabbare och så är livet, sa Bengtsson som klättrade från tredje till andra plats i serien.

En till tävling

Etta ligger Edwina Alexander-Tops som är gift med Jan Tops, grundare av GCT.   

– Allt är nära och mycket öppet. Edwina är supersuperstark men jag ska försöka, säger Rolf-Göran Bengtsson som i år ridit in nära två miljoner kronor i touren.

En tävling till återstår innan finalen i Abu Dhabi i november.

17 miljoner kronor

Medan Bengtsson ridit sju av tio omgångar har Alexander-Tops ridit nio. Sedan serien drog igång 2006 har hon tagit hem 17 miljoner kronor till egna boet. För Bengtsson rör det sig om cirka 6,3 miljoner kronor med dagens kurs.

Global Champions Tour är öppen för de 30 högst rankade hoppryttarna i världen. För rika amatörryttare finns möjlighet att köpa sig en start. I Lausanne red till exempel Bruce Sprinsteens dotter Jessica Springsteen. 

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN