MTG-chefen varnas efter utredning

Foto: Henrik Montgomery/TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

Den högt uppsatte MTG-chefen har anklagats för sexuella trakasserier och mobbning.

Efter en extern utredning får nu mannen stanna – men får en skriftlig varning.

– Utredningens resultat visar att vi har brustit utifrån de krav vi ställer på varandra inom MTG, säger HR-chefen Veronica Sjöstrand enligt Resumé.

För en dryg månad sedan gick tv-profilen Isabel Boltenstern ut och riktade hårda anklagelser mot sin tidigare chef inom MTG-koncernen.

Boltenstern, nu på Discover Networks Sweden, berättade i ett blogginlägg om hur mannen ska ha brutit ned henne psykiskt och hur hon var rädd för honom.

”Hur han satte i system att jag aldrig skulle känna mig trygg, för då var jag inte längre hans marionettdocka. Hur han kunde ögna mig upp och ner och häckla mitt utseende. Ren och skär mobbning, utstuderad psykisk misshandel, som nu vänds till ”dåligt placerad humor”, skrev Boltenstern.

”Finns ingen större mobbare”

Bara dagar senare twittrade Sladjan Osmanagic om sina liknande upplevelser.

"Ingen på redaktionen vill jobba med dig", var något MTG-chefen som utreds på nytt, brukade säga till mig när jag kallades in på möten stup i kvarten. Det finns ingen större mobbare i sport-tv-Sverige. Alla vet om det i branschen.”, skrev Osmanagic.

MTG utredde först uppgifterna internt, men valde en tid senare att även utreda chefen externt.

Nu är den utredningen klar, och den utpekade mannen har fått en skriftlig erinran.

Men han får stanna kvar på sin post.

”Inte acceptabelt”

– Utredningens resultat visar att vi har brustit utifrån de krav vi ställer på varandra inom MTG, och det ansvar vi har som arbetsgivare och ledning. Det är inte acceptabelt, säger MTG:s HR-chef Veronica Sjöstrand enligt Resumé.

– Vi tar med oss många viktiga lärdomar från detta och har tagit fram en handlingsplan för att säkerställa att avdelningen blir en mycket bättre arbetsplats framöver. Avdelningen och dess ansvarige chef delar vår syn på vikten av en omedelbar och hållbar förändring, och vi har en tydlig handlingsplan för hur vi ska åstadkomma det, säger Sjöstrand vidare.

ARTIKELN HANDLAR OM

MTG

MeToo