”Gäddan” vann på knock i comebacken

1 av 5 | Foto: Stefan Alfelt
SPORTBLADET

HAMBURG. Adrian ”Gäddan” Granat gjorde comeback efter sin chockförlust i mars med en knockoutseger.

– Just nu är det bara jag själv som står i vägen för mig. Det är bara jag själv som kan antingen hindra mig eller ta steg framåt, säger Adrian.

Irakli Gvenetadze var svårfångad men i fjärde ronden fick Gäddan iväg en klockren uppercut som skickade georgiern till golvet. Gvenetadze kom upp men sekonderna i hans ringhörna vädjade till domaren att bryta matchen.

– Han blev skakad som fan men sen var han lite på g igen. Skönt att uppercuten fungerade, den kom exakt så som vi har tränat. Jag bara la den.

– Men det var inte det som var det viktiga i den här matchen. Jag ville boxas. Jag kan boxas tusen gånger bättre än detta.

”Förlusten sitter i”

I mars förlorade Gäddan hemma i Malmö mot Alexander Dimitrenko på knock i första ronden.

– Den förlusten sitter antagligen i lite grand men jag var inte rädd för att bli knockad igen. Man kan inte förvänta sig att det ska stämma från första ronden. Men sen slappnade jag av och slutade att tänka på vad han skulle göra.

– Jag var inte spänd. Jag såg grejerna men kom inte in på honom. Han var avig och så ville jag inte gå på någonting. Det är skitsvårt att boxas mot såna som bara går bakåt hela tiden. Det blir aldrig att man kommer in och kan slå en serie.

Adrians nye tränare Armand Krajnc var nöjd med sin tungviktares insats.

– Det är mycket spänning i Adrian. Det roliga är när han lyssnar på coachningen för då funkar det. Innan vi gick in frågade alla honom: vilken rond ska du knocka honom i? Knocka, knocka, knocka. Det går ju inte. I de första tre ronderna jagade han honom med högern men han hade åtta ronder på sig. Det är proffsboxning. Man måste ha tålamod, säger Krajnc.

Hett svenskmöte väntar

Nu väntar ett hett svenskmöte mot Otto Wallin.

– Jag tar gärna en match till mot en southpaw innan jag möter Otto Wallin. Jag vill gå många matcher. Nu hade jag inte gått någon på skitlänge. Jag kan boxas i nästa månad. Detta var inte jobbigt. Som en tuff sparring.

Otto Wallin är en motståndare på en helt annan nivå än Gvenetadze.

– Jag tror det är lättare att boxas mot bättre motstånd. Jag kan bättre men jag är nöjd i dag ändå, säger Adrian Granat.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning