Sjarapova kan vara tillbaka i januari

SPORTBLADET

"Tror att hon kommer att spela"

Foto: Scanpix.
Maria Sjarapova.

I juni stängdes tennisstjärnan Maria Sjarapova av två år för dopning.

Men redan i januari kan hon vara tillbaka i januari, det säger ryska tennisförbundet.

– Det är omöjligt att säga helt säkert, men jag tror att hon kommer att spela igen i januari, säger ryska tennisförbundets ordförande Sjamil Tarpisjtjev till nyhetsbyrån Tass.

Det var i början av mars som tennisstjärnan Maria Sjarapova berättade på en presskonferens att hon åkt fast för meldonium som blev dopningsklassat vid årsskiftet. Ryskan erkände direkt att hon tagit medlet i ett decennium, men menade att hon missat att substansen hade förbjudits. Och i juni kom Internationella tennisförbundets (ITF) med beskedet att hon stängs av i två år vilket betydde att hon missade OS–tennisen.

Kan spela i januari

Efter beskedet överklagade Maria Sjarapova till Idrottens skiljenämnd (Cas).

Beslut har dröjt eftersom Sjarapova och ITF behövt mer tid "för att komplettera och besvara varandras bevisinlagor", skriver TT.

Och enligt ryska tennisförbundets ordförande Sjamil Tarpisjtjev kan nu Sjarapova vara tillbaka på tennisbanan redan i januari.

– Allt kommer att avgöras i september. Det är omöjligt att säga helt säkert, men jag tror att hon kommer att spela igen i januari, säger Sjamil Tarpisjtjev till nyhetsbyrån Tass.

Friades från misstankarna

Tidigare i sommar friades den svenska löparstjärnan Abeba Aregawi från misstankar om meldoniumdopning.Det eftersom dopningsprovet inte innehållit tillräckligt höga värden av det förbjudna ämnet för att det ska vara straffbart.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis