Landslaget i sorg efter plötsligt dödsfall

SPORTBLADET

Lagläkaren Michael Sachs blev 43 år

Foto: TT
Österrikiska landslaget i sorg. Elisabeth Görgl, längst till vänster, hade känt Sachs länge.

Alpin-Österrike har sorg.

Landslagsläkaren Michael Sachs gick i fredags bort efter att ha kollapsat under ett träningspass.

Han blev 43 år gammal.

Snöoväder i Crans-Montana ledde till att damernas störtlopp fick ställas in i helgen. Innan dess hade den österrikiska landslagsläkaren Michael Sachs kollapsat under en träning på torsdagen.

Sachs återupplivades på plats och kunde flygas med helikopter till sjukhuset i Sion.

Men väl på sjukhuset tog hans tillstånd en vändning för det sämre och hans liv kunde inte räddas. Han gick bort i sviterna av ett hjärtstillestånd.

– Doktor Michael Sachs var en erfaren och hängiven idrottsläkare som arbetade med fullt engagemang för det österrikiska skidförbundet och dess idrottsmän vid skid-VM och EM, säger förbundet i ett uttalande enligt nyhetsbyrån AP.

”En chock”

Utöver sin roll som landslagsläkare hade Sachs en privatklinik i Salzburg och han har arbetat som läkare vid flera internationella idrottsevenemang.

Enligt österrikiska Salzburg24 skedde kollapsen utan att Sachs haft några tidigare hälsoproblem.

– Det är naturligtvis en chock för hela laget. Speciellt för mig som har känt honom hela livet. Vi var barndomsvänner. Men vi kan bara uttrycka våra kondoleanser till de anhöriga. Det här är mycket, mycket sorgligt, säger förbundskaptenen Jürgen Kriechbaum till sajten.

Österrikiska veteranen Elisabeth Görgl hade känt Sachs länge.

– Det här är ett bevis på att man måste njuta av varje dag som man är frisk, säger hon.

Det österrikiska landslaget är med och tävlar i dag på förmiddagen när det hålls extrainsatta tävlingar för damernas slalom i Crans-Montana.

ARTIKELN HANDLAR OM