Jon Jones stängs av i ett år för dopning

avEmelie Fredriksson

Får rekordhårda straffet

Foto: TT
Jon Jones.

Jon Jones stängs av i ett år.

MMA-stjärnan straffas maximalt efter sitt dopningsbrott – trots att den dömande panelen anser att han inte fuskat medvetet.

– Det var viktigt för mig, säger han i ett uttalande till ESPN.

I dag fick MMA-stjärnan Jon "Bones" Jones sitt straff efter att ha testat positivt för clomiphene och letrozol i somras. Han har i sitt försvar sagt att han inte visste att tabletterna, som han ska ha tagit i potenshöjande syfte, innehöll de dopningsklassade substanserna.

Amerikanska antidopningsbyrån Usada meddelar att amerikanen får, för UFC, maximala ett års avstängning.

Panelen som dömde UFC-stjärnan tror på hans förklaring och skriver att han inte fuskat med mening, men att han straffas hårt eftersom alla UFC-fajters har ansvar för det de stoppar i sig.

"Jag är oskyldig"

"Även om jag hade hoppats på ett bättre utfall så respekterar jag processen där jag fick försvara mig själv. Jag kommer alltid stå fast vid att jag är oskyldig till att ha tagit några otillåtna medel medvetet och är glad att utredningen visade det. Det var viktigt för mig," säger Jones i ett uttalande till ESPN.

"Jag har jobbat hårt i och utanför buren för att ta mig tillbaka till toppen och jag kommer att använda de här åtta månaderna för att fortsätta med min träning och personliga utveckling både som man och idrottare", säger han.

Domen är retroaktiv och skandalomsusade Jones kan börja tävla i juli nästa år.

ARTIKELN HANDLAR OM

UFC 2016

Jon Jones

MMA

UFC

Dopning