”Skulle inte betala för att se ett lopp”

Av: Elin Kardell

Publicerad:
Uppdaterad:
Ecclestone.
Ecclestone.

Bernie Ecclestone tycker att F1 är tråkigare än det någonsin varit.

Han vill ändra reglerna för att göra loppen mer spännande.

– Jag skulle inte ta med min familj och betala för att se ett lopp, säger Ecclestone.

Bernie Ecclestone är den allra mäktigaste mannen inom Formel 1. Det är inte första gången han går ut med kritiska uttalanden om sporten. Tidigare har Ecclestone uttryckt sitt missnöje mot den regel som säger att man max får använda ett visst antal motorer. Regeln innebär att om en förare kvalar in på exempelvis plats tre, kan han flyttas bak i startfältet för att han använt för många motorer. Men nu verkar Ecclestone vilja ändra i startordningen trots allt.

– Baserat på antalet ”poles” och vilken placering i sammandraget föraren har, kan han som får ”pole position” få starta som exempelvis nummer tio, säger Ecclestone till The Sun.

Vill ha fler dueller

Han vill inte förändra själva kvalen och han vill inte ha omvänd startordning. Han menar att det bara hade inneburit att bilarna längst bak kört om de långsammare bilarna i början av loppet.

– På det här sättet blir det mer dueller mellan förare med liknande fart, säger Ecclestone.

Anledningen till att Ecclestone vill förändra sporten är att han tycker den blivit tråkig att kolla på.

– Jag skulle inte ta med min familj och betala för att se ett lopp. Vad är poängen när man i stort sett vet att Lewis Hamilton kommer starta i ”pole position” och troligtvis vinna. Sen hamnar den andra Mercedes-föraren också på pallen?, säger Ecclestone.

Vettels kritik mot Hamilton

Det är inte bara Bernie Ecclestone som är missnöjd med konkurrensen inom sporten. Sebastian Vettel har enligt The Mirror sagt att Lewis Hamiltons dominans de senaste åren, varit tråkigt för fansen. Uttalandet besvarades av den regerande världsmästaren.

– Det är ganska kul, för han hade fyra år av det (dominans), och jag har bara haft två år. Tills jag har nått till hans nivå, kommer jag inte ha tråkat ut dem så mycket som han gjort, säger Hamilton enligt The Mirror.

”Han är killen som borde styra Europa”

Formel 1 är inte det enda Ecclestone har åsikter om. Han berättar även att han tycker att Vladimir Putin är en bra kille.

– Han är killen som borde styra Europa, säger Ecclestone.

F1-bossen är medveten om att Putin av många anses vara en diktator. Men det är ingenting som han ser som någonting negativt.

– Jag har tidigare sagt att jag inte är mycket för demokrati. Ingenting blir gjort, säger Ecclestone.

Publicerad: