Simning

Sverige tog EM-brons i lagkappen

Av: 

Emelie Fredriksson

SPORTBLADET

Ett svagt försök.

Men i finalen ryckte det svenska laget upp sig rejält.

Sarah Sjöström, Ida Marko-Varga, Ida Lindborg och Louise Hansson fixade EM-brons på 4x100 frisim.

– Det är alltid kul att ta medalj i lagkappen, säger Sjöström till TT.

De svenska damerna brukar vara framgångsrika i lagkappssammanhang och tog EM-guld på 4x100 frisim i Berlin för två år sedan.

Ikväll blev det en ny medalj på distansen.

I försöken misslyckades laget, då utan Sarah Sjöström, helt – och tog sig till final trots nionde bästa tid, tack vare en diskning på Israel.

Talangfulla Louise Hansson, 19, var i tårar.

– Den sämsta tiden jag gjort på väldigt länge. Jag vet inte vad som går fel, det går sämre och sämre ju mer jag tävlar och jag vet inte vad jag ska göra, sa hon då i TV12.

Tog revansch i finalen

Men revanschen kom redan i finalen. Hansson sänkte sig med över en sekund och kunde med en slutsträcka på 55,01 säkra ett brons till Sverige från ytterbanan.

– Alltid skönt att komma tillbaka och göra någonting bra istället för att gå runt och hänga, säger Hansson.

Sjöström simmade förstasträckan på 53,48, en bit över årsbästat, och växlade över till Ida Marko-Varga på andrasträckan i en klar ledning. Både Marko-Varga och Ida Lindborg stod för starka insatser och höll andraplatsen inför slutsträckan där den italienska stjärnan Federica Pellegrini passerade Hansson.

– Jättekul med medalj, det är alltid kul att ta medalj i lagkappen. Det var en okej tid, om man jämför med mina andra tider jag gjort när jag varit otoppad, säger Sjöström.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se samtliga Champions League-matcher på C More! Beställ här

C More

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Simning