Storbråket är löst – Sylve siktar mot OS

Foto: Sylve Söderstrand.
SPORTBLADET

Bråket i Svenska Ridsportförbundet är löst.

Förra veckan avslöjade Sportbladet att hoppningens förbundskapten Sylve Söderstrand hade sagt upp sig.

Nu är han tillbaka på sin post.

Turerna har minst sagt varit komplicerade runt Sylve Söderstrand. Mannen som i slutet av 90-talet ledde det svenska hopplandslaget till världseliten har redan tillkännagivit att han ska sluta efter sommarens OS, men ett gräl med förbundet fick honom att hoppa av tidigare.

Enligt Sportbladets källor började dispyten med ett bråk mellan två andra ledare, där Söderstrand tog den enas parti och blev förbannad när inte förbundet gjorde samma sak. Detta ska ha mynnat ut i att Söderstrand ska ha velat förhandla om sitt avtal så att han slipper ägna sig åt breddverksamhet och juniorer, utan bara ha hand om den tänkta OS-truppen.

Detta gick inte förbundet med på, inte utan att han i så fall sänkte sin lön. Då ska Sylve Söderstrand ha sagt upp sig, men erbjudits en chans att komma tillbaka.

Skulle beslutats i söndags

Rörigt så långt?

Ja, men då är det bara två turer kvar.

I söndags hade Ridsportförbundet ett möte där Sylve Söderstrand skulle fatta det slutliga beskedet om han godtog det nya avtalet (som ska ha inneburit full lön, färre arbetsuppgifter, men att han avsade sig betalning årets tre sista månader). Men inget beslut fattades i söndags.

Det har i stället kommit nu. I ett pressmeddelande från förbundet nämns ingenting av det bråk som flera av varandra oberoende källor har bekräftat för Sportbladet.

"Kan räcka väldigt långt"

I stället står i munter ton att "Sylve Söderstrand leder hoppningen mot OS".

– Den här lösningen ger alla arbetsro inför de utmaningar som kommer under säsongen, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet.

Sylve Söderstrand i pressmeddelandet:

– Jag vill verkligen prioritera mitt jobb mot OS och om vi får allt att falla på plats kan det räcka väldigt långt, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM