Tippade topplaget föll – med 20 poäng

avStefan Holm

SPORTBLADET

Anders Fröjd: ”Vi får analysera det här”

Foto: TT
Chris Holder, som värvades från just Piraterna till Lejonen, vill helst glömma årets elitseriepremiär.

Lejonen har värvat ihop ett drömlag som ska utmana Vetlanda och Indianerna om SM-guldet.

Det märktes inte i premiären.

– Vi får analysera det här och komma tillbaka nästa tisdag, säger lagledaren Anders Fröjd till C More efter premiärsmällen mot Piraterna.

Chris Holder och Nicki Pedersen hjälpte Lejonen att bli svenska mästare 2008 och 2009. Nu är världsmästarduon tillbaka i Gislaveds-klubben, som har värvat en rad namnkunniga förare.

Det hjälpte inte i premiären mot Piraterna. Motalaklubben inledde matchen med två raka femettor och vann med hela 55–35.

Vann bara ett heat

Lejonen vann bara ett av de 15 heaten, och det var när just Holder och Pedersen tog en femetta mot Greg Hancock och Viktor Palovaara.

Det var inte direkt någon uppvisning i paråkning. Nicki var ytterst nära att trycka ut sin lagkamrat i sargen.

”Kan bli en dunderkrasch”

Förarna skrattade i depån efteråt, men Morgan Andersson, förbundskapten och expertkommentator på C More, såg inte det lustiga i körningen.

– Det där kan lika gärna bli en dunderkrasch. Det är för dåligt. Det måste lagledningen ta upp, säger Morgan Andersson.

Nicki Pedersen körde in tio poäng på sex heat och det räckte för att bli Lejonens bäste förare. Landsmannen Hans Andersen bidrog med fyra pinnar, Holder med sex, Peter Karlsson med tre.

– Under första halvan var vi inte riktigt med från start. Glappet minskade lite, men sedan tappade vi till deras fördel igen. Nej, vi får analysera det här, säger Anders Fröjd till C More.

Oavgjort mellan finallagen

Rospiggarna besegrade Dackarna med 46–44 trots att lagkaptenen Andreas Jonsson hade en sällsynt dålig dag på jobbet. VM-stjärnan körde bara ihop tre poäng på sina fyra heat.

Mötet mellan Elit Vetlanda och Indianerna, som har gjort upp om de två senaste SM-gulden, slutade 45–45.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway