Omöjlig att stoppa

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Button 22 poäng före mästaren Hamilton: Det blir svårt att hämta in

Seger i Bahrain och Jenson Button är på väg mot VM-guldet.

– Det blir svårt att hämta in försprånget, säger den regerande mästaren Lewis Hamilton.

Foto: Foto: AP
Herre på Täppan Jenson Button leder Formel 1-VM med 22 poäng. Närmast bakom i tabellen ligger stallkamraten Rubens Barrichello – 12 poäng bakom suveränen Button.

Tre segrar och en tredjeplats på fyra lopp, Jenson Button fortsätter att imponera.

Han startade från fjärde position i Bahrain och nyckeln till segern var när han snyggt körde om sin landsman Lewis Hamilton i den första kurvan. Sedan kunde han arbeta sig framåt och köra i från resten av fältet.

Nu leder han VM stort.

– Försprånget är verkligen rejält och alla förstår hur svårt det är att hämta in det. Det skiljer bara två poäng mellan seger och andraplats så det blir jättesvårt, säger den trefaldige världsmästaren Niki Lauda till RTL.

”Det blir spännande”

– Jenson ligger i vinnarhålet. Om han bara håller halva säsongen så... det blir spännande att se om någon hämtar in honom... men jag är tveksam.

Även McLaren-Mercedes Lewis Hamilton, som i går nådde säsongsbästa med sin fjärdeplats, suckar när Brawn och Jenson Button kommer på tal.

– Nyckeln blir nästa lopp i Barcelona. Då får vi se var vi står. Om de förbättrar sitt downforce blir det fruktansvärt svårt att hämta in dem, säger han till RTL.

– Det är nästan omöjligt att ha en chans mot dem på de snabba banorna.

Inga uppdateringar

Brawn har inte gjort några uppdateringar av sin bil sedan premiären, men planerar precis som sina konkurrenter en omfattande förbättring och en vidareutveckling av den omtalade dubbla diffusorn till premiären i Europa.

– Vårt mål var att ha häng på toppen efter loppen i Asien och Australien, därför hade vi inte planerat någon uppdatering än, säger Brawns stallchef Ross Brawn.

– Nu kommer nästa fas. Det blir ett intressant mästerskap.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1