Powell struken ur VM-truppen

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Får inte tävla i Berlin efter
att ha missat träningsläger

Han missade det obligatoriska träningslägret inför VM.

Nu har Jamaicas friidrottsförbund fattat sitt beslut: Asafa Powell är struken från truppen.

– Ingen förtjänar att vinna om de inte får springa, säger managern Paul Doyle till AP.

Asafa Powell under ett lopp i London tidigare i år.
Asafa Powell under ett lopp i London tidigare i år.

Nyheten bubblade upp i måndags.

Fem jamaicanska sprinters missade ett VM-läger i Nürnberg, vilket deras förbund tog mycket hårt på. Samlingen var obligatorisk hävdades det och därmed skulle de fem löparna strykas ur VM-truppen.

Löparnas manager Paul Doyle sa då att han hade sökt förbundet inför lägret för att be om uppskov, men att han då inte hade fått något svar.

Powell är struken

Det jamaicanska förbundet övervägde hur de skulle agera i två dagar men har nu kommit med ett beslut:

Shericka Williams, Brigitte Foster-Hylton, Melaine Walker, den regerande OS-mästaren Shelly-Ann Fraser och framför allt tidernas näst snabbaste man, Asafa Powell, ska strykas ur truppen vill de. Det får tränaren Stephen Francis att ryta till.

– Jag är övertygad om att de flesta på förbundet har som jobb att försöka sabotera för mig, säger hans tränare Stephen Francis till Irie FM och fortsätter:

– Jag förstår inte varför de granskar en coach med mitt rykte och försöker berätta hur jag ska förbereda mina idrottare. Vilken rättighet har de att berätta hur de ska förbereda sig?

Minimal chans kvar

Det är det internationella friidrottsförbundets (IAAF) generalsekreterare Pierre Weiss som tillkännager att representanter från Jamaica har bett att få stryka den självklara medaljkandidaten på hundra meter från listorna. Men det innebär inte att alla chanser är totalt borta.

För det första är det IAAF som beslutar om strykningen går igenom. För det andra får anmälningarna ändras fram till 48 timmar innan VM inleds, så därmed har Powell ungefär ett dygn på sig att hoppas på benådning för lägermissen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN