Golf

Woods inför comebacken:

Av: 

Oskar Månsson

SPORTBLADET

”Har blivit bättre”

Tiger Woods tillsammans med dottern Sam Alexis.
Tiger Woods tillsammans med dottern Sam Alexis.

Kritiker menar att han kommer misslyckas – på grund av dottern Sam Alexis. Men Tiger Woods slår tillbaka med drivern inför sin stora comeback.

– Jag vill inte bli densamme som innan. Jag vill bli bättre, säger världsettan.

Golfens kanske bäste genom alla tider, Tiger Woods, är tillbaka. På onsdag peggar han upp i Accenture Match Play Championships i Arizona. Superstjärnan har dragits med en efterhängsen knäskada de senaste åren och i somras valde han att lägga sig på operationsbordet. Nu är åtta månaders rehab över – men 33-åringens återkomst har ifrågasatts.

Lyckligare I en intervju i Golf Digest berättar Woods att många antytt att han kommer vara sämre än förut – på grund av ettåriga dottern Sam Alexis.

– Av vad jag hört skulle jag bli en sämre golfspelare när jag förlovade mig, och en ännu sämre spelare när jag gifte mig med Elin (Nordegren). När vi sedan fick barn skulle jag bli sämre igen.  Men jag har bara blivit bättre och bättre för varje gång.

Den amerikanske superstjärnan – som för två veckor sedan fick ytterligare ett tillskott i familjen, sonen Charlie Axel – säger sig må bättre än någonsin.

– Allt det här har gjort mig till en lyckligare person med ett mer komplett liv.

Topprestation

Trots knäskadan och återkommande problem med skenbenet presterade världsettan på absolut topp före operationen.

Från augusti 2007 och framåt vann han tio av tretton tävlingar han ställde upp i. En prestation som blir än mer imponerande med tanke på att Woods under samma period upplevde både himmel och helvete vid sidan av sporten. Ett år innan dotterns födelse gick Tigers far Earl bort i cancer.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Zenit-Malmö FF i kväll – se alla Champions League-matcher på C More

C More

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf