Ex-landslagsstjärna fälls för narkotikabrott

SPORTBLADET

En tidigare landslagsstjärna har fått dagsböter för narkotikabrott.

Då polis kallades till mannens bostad ska han ha visat tydliga tecken på narkotikapåverkan. Han erkände för polisen att han tagit kokain.

– Jag går på behandling just nu, säger den tidigare landslagsstjärnan till Aftonbladet.

Mannen har en lång och framgångsrik karriär både nationellt och internationellt inom sin idrott och flera utmärkelser att se tillbaka på. Men han har också under perioder haft personliga problem som han kämpat hårt med.

I november kallades polisen till mannens adress i Stockholmsområdet, enligt anmälan för att en person trodde att någon försökte stjäla takpannor.

Då polispatrullen kom till platsen och träffade den tidigare landslagsstjärnan ska han enligt polisen ha varit paranoid och uppstressad. Misstankar om narkotikabrott det senaste dygnet uppstod.

Fick 30 dagsböter

Enligt anmälan ska mannen ha haft kraftigt utvidgade pupiller, muntorrhet, stirrig blick och glansiga ögon.

Landslagsstjärnan ska ha erkänt för polisen att han tagit kokain och sa sig vara beredd att motta ett strafföreläggande, ärendet gjordes klart på plats.

I förra veckan fälldes mannen för ringa narkotikabrott till 30 dagsböter, 10 500 kronor, och att betala 800 kronor till Brottsofferfonden för att olovligen ha använt kokain.

Ett rättstoxikologiskt yttrande styrker att han hade kokain i kroppen.

Då Aftonbladet når mannen säger han att av hänsyn till sin familj, som redan har fått utstå mycket, vill han inte kommentera händelsen och är tacksam för att media respekterar hans anonymitet.

– Jag går på behandling just nu, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM