Veteranens sågning av Arsenal-stjärnan

SPORTBLADET

Ray Parlour:: Han är för lat

Foto: ulf höjer, ap
inget fan Arsenal-veteranen Ray Parlour (vänster) är inget fan av Emmanuel Adebayor.

Arsenal-anfallaren Emmanuel Adebayor går med all sannolikhet till Manchester City.

Klubbens försäljning av den togolesiske stjärnan är något som bara gör laget gott, i alla fall enligt en riktig Arsenal-veteran.

– Adebayor var alldeles för lat förra säsongen, säger Ray Parlour, med över 300 matcher för klubben.

Mellan 1992 och 2004 var Ray Parlour en ikon på Arsenals innermittfält. Han svarade för över 300 matcher för Londonklubben och vann bland annat Premier League vid tre tillfällen. Han fick dessutom representera England vid tio tillfällen.

Stort kontrakt

Nu, när en av Arsenal största stjärnor, Emmanuel Adebayor, troligen försvinner till ligarivalerna Manchester City, är det något som Ray Parlour bara ser som positivt för klubben.

– Hans kroppspråk var inte bra och han var alldeles för lat många gånger under förra säsongen, säger Ray Parlour till Daily Star och fortsätter:

– Han har ett stort och dyrt kontrakt och Wenger lär inte stå i vägen för en försäljning eftersom kubben kan få riktigt bra med pengar som gör att de kan hitta en riktigt bra spelare som ersätter honom.

”Beredd att kämpa”

Adebayor är enligt Parlour alltså raka motsatsen till hur mittfältaren själv var på panen. Parlour var en hårt arbetande defensiv mittfältare som alltid satte sitt eget lag främst, i stället för sin egen person.

– Ibland när du inte lyckas på planen måste du i alla fall visa en lust att spela. För pengarna de kan få kan de värva en utmärkt spelare som är beredd att kämpa, menar Parlour.

Se stjärnorna i Premier League på plats i höst: