”Jag har chips kvar, jag vill inte gå...”

SPORTBLADET

En pokerdag med Jack Ury

Lina Olofsson berättar om den underhållande 96-åringen Jack Urys spel i poker-VM.

Foto: Jack Ury bjuder inte på ”tells” från sina ögon – kepsen är rejält nerhasad över ögonen.

I den sista handen före pausen såg jag Jack "in action" när han som tredje person synade en raise till 2,4k. Floppen kom A-9-6. Killen på SB som var den som reisat upp den limpade potten betade ut 10k. Innan det är Jacks tur ställer han sig upp, lutar sig över ordet och kollar vad som ligger på floppen. Samtidigt som han gör det håller han sina kort lite avigt så att en nia syns och det märks att killen som betat ut inte gillar vad han sett (troligen rädd för typ A9 eller 99). Plötsligt går killen mitt emellan dessa två all-in för cirka 45k. Jack sätter sig ner, tittar på sin hand, tittar på sin hand, tittar på sin stack. Till slut lägger sig Jack, även han som betat ut viker.

Efter denna hand var det dags för paus så Jacks barnbarn går och hämtar hans rullstol för att ta med honom ur lokalen. "Vad gör du? Jag har chips kvar jag vill inte gå", säger Jack, och håller sig krampaktigt kvar i bordet, när barnbarnet hjälper honom upp ur stolen.

Tillbaka efter pausen har Jack bara 7k kvar framför sig. Hand nummer två reisar samma kille som ställt in på A-9-6-floppen till 1300. Jack limpar in för 400 vilket dels är mindre än stora mörken men även fel eftersom potten är reisad. Hans barnbarn reser sig upp och säger till honom att han måste lägga ytterligare 900 för att vara med och Jack går all-in. "Du får bara syna nu", säger dealern till honom och hans barnbarn tar bort allt utom en just syn.

Det blev bara Jack och den andra killen till floppen som kommer 7-6-6. Nu går hans motståndare all-in. Jack är inte sen med att syna. Killen slänger upp 76 och hela bordet suckar. Stackars Jack! "Han har inte en chans", tänker alla. Dealern ber honom vända upp sina kort och han säger "you're in trouble my son". Ingen tror honom så klart men så vänder han upp 77 och ett jubel utbryter kring bordet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker