Drömmer om VM-guld

SPORTBLADET

Antonio Lindbäck tror på seger för Sverige

Foto: LARS ROSENGREN
Antonio Lindbäck.

Med nyvunnet självförtroende och tur i banlottningen kör Sverige för guld i lag-VM i speedway på lördag kväll.

– Vi har absolut kapacitet för seger, säger torsdagens store hjälte Antonio Lindbäck till TT.

Sverige har haft det jobbigt så här långt i lag-VM. Inget övertygande kval i Vojens, extrakvalet i Leszno klarades tack vare en superspurt, ledd av Antonio Lindbäck.

– Till slut blev det ändå bra. Jag bytte cykel efter två heat. Ärligt talat så vet jag inte riktigt vad som var skilde de båda. Jag kanske bara behövde något mentalt, säger han.

Sol och bad i stället för träning

Varken Lindbäck eller någon annan svensk utnyttjade fredagens träning. I stället blev det sol och bad.

– Vi behövde ladda om, ta det lugnt. Vi tror ändå att banan kommer att vara helt annorlunda till lördagens tävling. Det viktiga är att vi åkt på banan en gång och vet vilka spår som är bra. Sen får de göra banan som de vill, säger Lindbäck.

Fler innerbanor

Sverige lottades i finalen till röd hjälmfärg, vilket innebär fler innerbanor i början av tävlingen. Viktigt enligt Lindbäck.

– Det känns alltid tungt att börja från bana tre eller fyra. Samtidigt känner jag en lättnad att vara i finalen. För mig personligen är kvalen tuffare att köra. Nu när vi är i final kan allt hända. Vi har ett ungt lag och det kan bli pannkaka av alltihop, men samtidigt vet jag att vi har kapacitet för att ta guld, avslutar han.

Övriga svenska förare i laget är Andreas Jonsson, Fredrik Lindgren, Jonas Davidsson och David Ruud. För finalmotståndet svarar Polen, Australien och Ryssland.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway