Fiender – i samma lag

SPORTBLADET

Bergen avgör vem som är nummer ett: ”Räkna aldrig bort Armstrong”

Alberto Contador får jaga för att komma ifatt.Lance Armstrong är 19 sekunder före sin rival.

Världens just nu bäste mot världens genom tiderna bäste. När Tour de France går in i sina tuffaste etapper riktas alla blickar mot stallkamraterna Alberto Contador och Lance Armstrong.

– Jag vet att Alberto är redo att sticka, säger Armstrong.

De har båda vunnit tävlingen tidigare och ligger tvåa respektive trea i sammandraget efter sex etapper. Lance Armstrong och Alberto Contador är två heta kandidater till att vinna Tour de France. Men de stora konkurrenterna är samtidigt – stallkamrater. I medierna har det spekulerats i att de inte kommer överens eftersom båda vill vara nummer ett i teamet.

”En mediegrej”

– Det där tror jag bara är en mediegrej, säger Thomas Lövkvist, svensken som skrällde i Giro d’Italia men inte cyklar Tour de France.

Är det möjligt för ett stall att inte ha en uttalad försteman?

– I deras fall är det möjligt eftersom de har så starkt lag bakom.

Stallet Astana, som de båda tävlar för, är mycket riktigt ett starkt lag. Bakom ledaren Fabian Cancellera från teamet Saxo Bank ligger fem Astana-cyklister inom en halvminut.

”Gå på för fullt”

I dag börjar den riktigt tuffa delen av tävlingen. På den sjunde etappen ska fältet från upp till 2240 meters höjd i de pyreneiska bergen. Något som borde passa klättringsspecialisten Contador.

– Det kommer visa sig efter bergen vem som är den starkaste. Jag tvivlar inte på att båda kommer gå på för fullt, säger Lövkvist.

– Normalt sett borde Conatador vara bäst men det går aldrig att räkna bort Armstrong.

Vet vad som krävs

Den amerikanske legenden känner att det är nu det gäller.

– Jag vet att Alberto är redo att sticka. Det behöver jag inget lagmöte för att förstå, säger han till The Telegraph.

Contador själv är ivrig att komma iväg:

– Jag känner mig i bra form men man vill alltid bekräfta det. Jag ser fram emot att komma till Pyreneerna för jag vet att bergen är mitt territorium.

ARTIKELN HANDLAR OM

Cykelsport