Stjärnor till salu

SPORTBLADET

Efter konkursen bjuder Smedernas förare ut sig till elitserieklubbarna

1 av 3

Förarnas löner satte Smederna i konkurs.

Nu ringer de

arbetslösa speedwaystjärnorna land och rike runt för att hitta nya klubbar.

– Jag hörde nyheten klockan ett. En halvtimme senare var det en förare som hört av sig, säger Joakim Olsson, ordförande i Lejonen.

De omtalat höga speedwaylönerna har skördat sitt första offer. I går begärdes Eskilstunaklubben Smederna i konkurs. Laget drar sig omedelbart ur elitserien och alla resultat räknas bort från tabellen. Dessutom står plötsligt tio speedwaystjärnor utan kontrakt i Sverige.

– Jag fick ett sms av någon klubb redan i söndags. Det kom som en chock, de kanske visste mer än jag, säger Mikael Max, en av förarna.

Det hastiga konkursbeskedet har fått de arbetslösa förarna, däribland elitseriens bäste poängplockare Wieslaw Jagus, att agera snabbt. Speedwayklubbarna i landet fick under gårdagen massor av samtal från förare utan klubb. Sportbladet kan avslöja att samtliga tio redan varit i kontakt med en ny, potentiell arbetsgivare.

– I stort sett alla har ringt till oss, säger Vargarnas sportchef Michael Olsson.

– Det är väl egentligen bara Mikael Max och Magnus Zetterström som inte hört av sig. Transferfönstret är öppet ett tag till, men än så länge har vi inte tagit några beslut.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport