”Jag vill ha en plats på pallen”

Publicerad:
Uppdaterad:

Marcus Grönholm är tillbaka

Tillbaka: Marcus Grönholm.

Nu är Marcus Grönholm tillbaka.

– Självklart vill jag ha en plats på prispallen, säger den förre världsmästaren.

När WRC kommer till Portugal har Sebastian Loeb vunnit samtliga tre tävlingar i år och är i stor VM-ledning. Då gör hans gamla konkurrent Marcus Grönholm comeback.

Finländaren som lade av 2007 ska köra en Prodrive Impreza WRC2008.

Han har testat den i Spanien och är nöjd.

”Inga problem alls”

– På testerna var det inga problem alls, det kändes som om jag var hemma igen, säger finländaren som inte kört rally på 18 månader till wrc.com.

– Allt kändes bra, även om det inte fanns tillräckligt med tid för att testa allt, men vi planerade bra och jag tycker att vi fick ut mycket av det. På testerna var vi snabba direkt, men det lär bli en helt annan sak när vi ska köra ett helt rally.

”Omöjligt nå Loeb”

Och han vill tona ner förväntningarna och räknar inte med att kunna hota den till synes oövervinneliga Sebastien Loeb eller någon av Fords finländare Mika Hirvonen och Jari-Matti Latvala.

– Nej, nej nej, det är nästan omöjligt att komma upp i de hastigheterna som Loeb och Fords båda förare gör, säger han.

– Jag hoppas att jag kan göra någonting bra, ha roligt och köra på bra tider. Självklart vill jag ha en plats på pallen men det är många bra förare som kör WRC hela säsongen med och det kommer att bli enormt svårt för mig att hoppa in i en ny bil och försöka slå dem. Men vi får se, jag vet mer när vi kört de första sträckorna.

Rallyt startar fredagen den 3 april.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally