Så kan budgetbråket komma att lösas

avAnna Andersson

SPORTBLADET

F1-teamen har kommit med ett förslag - och Max Mosley är beredd att kompromissa.

Men fortfarande är det deadline i morgon fredag.

Foto: AP

Bråket och diskussionerna mellan FIA och FOTA (F1-teamen) fortsätter och det kommer ny information nästan varje dag. FOTA har i ett brev till FIA bett om en kompromiss, de kan tänka sig att acceptera större besparingar men de vill förlänga deadlinen till nästa års F1 till den första juli och att man ska komma överens om ett nytt Concorde Agreement.

– Det är dags att hitta en kompromiss, för sportens skull så att vi får ett snabbt slut på den segdragna debatten om 2010, skriver teamen till så väl FIA som Bernie Ecclestone enligt Reuters.

– Det brevet visar att teamen är beredda att ta ett stort steg och att vår avsikt är att stanna inom F1 till 2012.

Kan kompromissa

Max Mosley och FIA vill att teamen skriver under Concorde Agreement från 1998 och att man kan diskutera vissa regeländringar efter det. FIAs president kommer också att skicka brev till alla teamen och där vill han att de ska godta hans förslag och skriva under dem innan de svarar och samtidigt överge sin egen ståndpunkt. Enligt Autosport kan han tänka sig en övre budgetgräns på 100 miljoner Euro under 2010, om den sänks till 45 miljoner Euro 2011. Dessutom kan han tänka sig att göra vissa förändringar i reglementet för nästa år, bland annat kan han tänka sig att behålla motorreglementet med undantag för de teams om kör med Cosworth och de regler som gäller växellådorna och begränsningen av tester.

FIA verkar ha övergivit förslaget om ett tudelat reglemente, något som FOTA teamen också satte sig emot.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1