Tvingas bort efter 24 år: ”Jag mår illa”

avMartin Tolén

Foto: Emil Langvad/TT / TT NYHETSBYRÅN

I 24 år har Magnus Frisk lett Skövde.

Men 20 minuter före gårdagens träning fick legendaren sparken – och i pressmeddelandet Skövde HF gått ut med nämns inte Frisk vid namn.

– Jag tycker det är märkliga människor i vår organisation, säger Frisk till Skövde Nyheter.

I förra veckan gick en epok i graven.

Skövde HF missade då SM-slutspel för första gången sedan 2000 och tvingas i stället kvala nedåt mot Guif om en plats i SHE till nästa säsong.

Och nu får de svaga resultaten även konsekvenser sportsligt.

Tränarlegendaren Magnus Frisk – som lett Skövde i 24 raka år, men valt att tacka för sig efter årets säsong – får sparken.

Enligt Skövde Nyheter fick Frisk beskedet 20 minuter före gårdagens träning och i pressmeddelandet som skickat ut nämns inte Frisk vid namn av Skövdes klubbledning.

”Skövde HFs A-lag behöver få in ny energi och en ny röst som leder laget i kvalspelet. Nuvarande huvudansvarig för A-laget blir entledigad från sitt uppdrag från och med 2018-03-22. Skövde HF vill passa på att tacka för det arbete som har gjorts för föreningen under säsongen”, står att läsa i pressmeddelandet.

”Jag mår illa”

Och beslutet får klubbens stjärna Fatos Kücükyildiz att rasa.

”Tuff säsong ja, MEN. Vad ska man trolla med om man har ledande spelare som inte leverar match efter match, är det verkligen enbart tränarens fel? Den otroliga bristen på respekt och makt kåtheten. 20min innan träning för en 24års trogen tjänst. Jag mår illa”, skriver hon på Twitter.

Även Frisk själv är besviken över styrelsens beslut.

- Jag har inte riktigt känt efter än. Det är helt okej. Jag tycker bara det är märkligt att man inte fört en dialog tidigare. Jag ville ju gärna jobba kvar. Det är som det är och jag hade inte haft något emot att vara kvar säsongen ut.

- Jag tycker det är märkliga människor i vår organisation. Jag har svårt att se vad som försiggår, men det är ju en enig styrelse, säger Frisk till Skövde Nyheter.

ARTIKELN HANDLAR OM