Valentino Rossi förlänger kontraktet – kör VM till och med 2020

Foto: Vincent Thian / TT / NTB Scanpix
Kör VM till och med 2020
SPORTBLADET

Valentino Rossi är 39 år.

Men han har inte tröttnat på motoGP.

Han har skrivit på för ytterligare två säsonger.

– Jag älskar att köra MC och jag älskar den här livsstilen, säger han.

Roadracingens allra största stjärna inledde sin VM-karriär 1996 och han vann sin första VM-titel i 125 cc 1997. Via 250 cc växlade han sedan till motoGP år 2000 och han vunnit sju VM-titlar i den tyngsta klassen, den senaste år 2009.

Men han har inte fått nog.

Foto: Antonio Calanni / TT / NTB Scanpix
Valentino Rossi förlänger kontraktet

Nu har han fyllt 39 år och i helgen inleds VM-säsongen i Qatar - och Rossi välkomnar den genom att skriva på ytterligare ett kontrakt med Yamaha. Han har förlängt avtalet till och med 2020.

– Jag bestämde mig efter försäsongstesterna, säger han i samband med en presskonferens.

– Jag älskar att köra MC och jag älskar den här livsstilen. För mig är detta ett normalt liv och jag jobbar gärna hårt och ger allt på träningen. Jag känner ett enormt stöd från Yamaha.

Valentino Rossi förlänger kontraktet

Detta betyder att italienaren kommer att köra VM åtminstone till dess att han är 41 år gamma och 2020 inleder han sin 25:e VM-säsong.

– Jag har sett många stora racerförare som slutat när de varit på toppen av sina karriärer, Michael Schumacher, Troy Bayliss och Max Biaggi. Men jag tror att var och en av dem har ångrat sitt beslut. Schumacher och Bayliss har faktiskt gjort comeback, säger Rossi.

– Jag har bestämt mig för att jag ska köra ända till dess att det verkligen är slut. Jag vill inte anklaga mig själv i efterhand och säga att jag skulle ha kört ett eller två år till. Då hade jag kunnat lägga av för sex eller sju år sedan.

Han påpekar dessutom att karriären kan fortsätta efter 2020.
– Det är inte säkert att detta är mitt sista kontrakt, säger roadracingens största stjärna.

Årets VM-säsong inleds i Qatar i helgen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

MotoGP