Kronprinsessan: ”Man får hålla tillbaka lite”

avLove Lindqvist

Foto: Jessica Gow/TT NYHETSBYRÅN
Kronprisessan och Zebastian Modin

Kronprinsessan Victoria är i Pyeongchang för att följa svenskarna i Paralympics.

Hon hann precis anlända till skidstadion för att heja fram Zebastian Modins till ett silver.

Men hon kunde inte jubla så högt som hon önskat.

– Man får hålla tillbaka lite, säger hon till Svenska Paralympiska kommitéens hemsida.

Kronprinsessan Victoria anlände till Sydkorea i hopp om att hinna se Zebastian Modin ta medalj. Men det blev en kamp om klockan. Hon missade inledningen av sprinten men hann till skidstadion i tid till finalen.

Väl på plats stod hon tillsammans med Modins föräldrar och såg 23-åringen ta silver. Det var Sveriges första medalj i mästerskapet och Modins femte Paralympicsmedalj.

– Det här är ju fantastiskt roligt. Man kan ju inte önska sig något annat än det här när man precis har landat och jag är fantastiskt glad för Zebastians skull, säger Kronprinsessan till Svenska Paralympiska kommitéens hemsida.

”Man får ju nästan hålla tillbaka lite”

Loppet var en rysare och Victoria berättar att det var nervöst där de stod på läktaren. Men de kunde inte heja så högt som de önskade.

– Man vill ju inte annat än jubla, skrika och heja på men i det här fallet måste de tävlande även höra guiden så det är ju en liten utmaning. Man får ju nästan hålla tillbaka lite.

Under sitt besök i Pyeongchang berättar Kronprinsessan att hon vill hinna med att se så många tävlingar som möjligt. Under onsdagen hann hon även med att se curling och parahockey.

ARTIKELN HANDLAR OM