”Självförtroendet kanske knäcktes lite”

Foto: DIMITAR DILKOFF / AFP
SPORTBLADET

ÅRE. Sara Hectors OS blev en stor besvikelse. 

Nu hoppas storslalomspecialisten avsluta säsongen på topp när hon tävlar i Åre för första gången sedan den svåra knäskadan.

– Jag är inte ett dugg orolig, säger hon.

Sara Hector åkte till OS i Pyeongchang med drömmar om medalj. Men det blev en tiondeplats i storslalom och Hector lämnade i tårar. 

– Det var en jättestor besvikelse, men det gick över ganska fort. Jag var jätteledsen och grät mycket men sedan var det fine och nya tag så det känns bra, säger hon och fortsätter: 

– Det var en snabb bearbetning. Självförtroendet kanske knäcktes lite men det är bara att börja bygga upp det nu.

”Speciell känsla”

Planen är att hon ska göra det redan på söndag i Åre. Det är ett ställe där Hector trivs som fisken i vattnet trots den svåra knäskadan hon råkade ut för senast hon tävlade här i december 2015. 

– Det ger alltid energi att gå komma till Åre och det känns som hemma och jag känner mig trygg här. Jag gillar Åre jättemycket också har jättemånga fina minnen härifrån men också några kassa. 

Påverkar det att det är första tävlingen här sedan skadan? 

– Nej, men första gången jag var här efter skadan var det en speciell känsla. Då hade jag tanken i huvudet och det var speciellt att åka förbi stället där jag skadade mig men det har jag gjort nu så jag är inte ett dugg orolig. 

Hector satsar helhjärtat på storslalom och hoppas få med sig ett bra resultat inför hemma-VM i Åre nästa år. 

– Jag skulle jättegärna vilja det. Efter den här säsongen som har varit upp och ner och inte som jag hoppats vore det superkul att avsluta på topp. Men det är mycket som ska klaffa, säger hon. 

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM