Putin viker ner sig inför OS

Demonstrationer under spelen tillåts

Förra året bestämde Vladimir Putin att alla typer av demonstrationer skulle vara förbjudna under kommande OS.

Nu drar han tillbaka förbudet och tillåter protester efter stor kritik från människorättsorganisationer, rapporterar AP.

Rysslands president Vladimir Putin bestämde sig förra året för att förbjuda alla typer av demonstrationer under vinter-OS i Sotji som kommer äga rum mellan 7-23 februari. Men efter stark kritik från bland annat människorättsorganisationer har presidenten nu gått med på att tillåta demonstrationer.

Kan fortfarande stoppas

"Möten, sammankomster, demonstrationer, marscher och sammanslutningar som inte har med spelen att göra kan hållas på platser eller längs vägar som godkänts av inrikesministeriet, som är ansvarig för landets polis." publicerades i ett meddelande på Kremls hemsida enligt AP.

Men trots att förbudet försvinner, så är ryska myndigheter kända för att vara återhållsamma med att ge tillstånd till oppositionen och kritiker. Alla protester måste dessutom godkännas av funktionärer och den lokala polisen i Sotji.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN