”Andra utvecklas och vi står kvar”

avAnna Andersson

Publicerad:
1 av 2 | Foto: JERKER IVARSSON

BARCELONA. Marcus Ericsson drömde om framsteg.

Men drömmen slogs i spillror.

– Det är frustrerande, säger han.

– När man hoppas att vi ska utvecklas är det de andra som gör det och vi står kvar.

Fredagen i Barcelona var tung för den svenske F1-föraren. Han var sist på båda passen och även om han närmade sig sin teamkollega Kamui Kobayashi så tappade Caterham jämfört med de andra teamen.

På det första passet var svensken fyra sekunder efter täten, på det andra sex.

– Bilen glider omkring på banan, det är lågt grepp både fram och bak. Även om det är varmt i luften så stämmer de inte. Pirelli har varit ganska konservativa i sina val av gummiblandningar och det verkar som om bilen inte riktigt tycker om det, vi har svårt att få upp temperaturen i däcken, säger Ericsson som var två tiodnelar efter Kobayashoi på det andra passet.

– Det har varit en tuff start på säsongen och det är naturligtvis frustrerande att när vi får nya grejer till bilen och hoppas på att ta ett steg framåt så gör de andra teamen det medan vi står kvar.

Ska analysera passet

Nu kommer han, teamkollegan Kamui Kobayashi och stallets ingenjörer sätta sig och analysera dagens pass och försöka hitta rätt inställningar tillmorgondagens träning, den sista inför kvalet.

– Vi måste kolla i datorn vad det är som händer, vad är det som orsakar vad? Vi har för lågt grepp både fram och bak. Nu måste vi jobba hårt, sätta oss ner tillsammans hela kvällen och i natt för att lösa det.

Är det realistiskt att tro att ni kan göra det?

– Det är inte omöjligt, vi har bara haft en första genomgång och inte gått in på några detaljer än. Vi måste lösa det och hitta bättre inställningar. Det positiva är att jag och Kamui har ungefär samma uppfattning.

Kvalet till Spaniens GP, säsongens femte F1-lopp, startar kl 14.00 i morgon.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1