Hjälten återvänder till mästarklubben

Mossberg klar för Saik

Daniel Mossberg.
Daniel Mossberg.

Daniel Mossberg har gjort 323 matcher för Sandviken.

Nu återvänder VM-guldhjälten till den svenska mästarklubben i bandy.

– Det är skönt att vara hemma igen, säger han i ett pressmeddelande.

Sandviken vann SM-guld i bandy efter finalseger mot Västerås.

Nu presenterar klubben en tung värvning inför nästa säsong.

Mittfältaren/anfallaren Daniel Mossberg, 33, har gjort 323 matcher och 153 mål för Saik men hållit till i Ryssland och Dynamo Moskva de tre senaste åren.

Men från och med i höst är det Sandviken som gäller igen.

– Det har varit tre fantastiska år i Dynamo Moskva enda nackdelen är att familjen inte finns där. Jag kände i vintras att det var dags att flytta hem nu. Det känns jättebra och jag ser fram emot en ny säsong i svartvitt, säger han i ett pressmeddelande.

Andra värvningen

Landslagsmeriterade Mossberg avgjorde VM-finalen 2010 i förlängning och är Sandvikens andra nyförvärv. I fredags skrev Niklas Gälman, 24, från Kalix på ett tvåårskontrakt med klubben som dock tappar Johan Östblom till Ryssland. Troligen försvinner även Erik Säfström till den ryska ligan.

– Det känns fantastiskt bra att få hem Daniel igen, det är ju en världsspelare vi får hem. Han kommer att bidra på många olika sätt med sin erfarenhet och rutin så det känns himla bra, säger tränaren Stefan Söderholm.

Mossberg tilldelas tröja nummer 17.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN