Richardsson knäskadad i olyckan

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Ber om lugn och ro de närmsta dagarna

1 av 4 | Foto: Andreas Bardell
Daniel Richardsson under värdscupen i Gällivare 2010.

HUDIKSVALL. OS-hjälten Daniel Richardsson, 31, har ådragit sig ligamentskador i ena knäet.

Prognosen är ljus, men landslagsledningen vill inte prata om hans fortsatta karriär.

– Vi har inte ens pratat om skidåkning sedan olyckan, säger förbundskapten Rikard Grip till Sportbladet.

Daniel Richardsson vårdas just nu på Hudiksvall sjukhus efter en tragisk trafikolycka under söndagen. En vän till Richardsson omkom i olyckan. I inledningsskedet uppgav polisen att skidstjärnan hade skadat ett ben. Nu bekräftar landslagsledningen detta:

– Den fysiska statusen är att Daniel ådragit sig ligamentskador i knäet där prognosen för den framtida funktionen icke är av allvarlig karaktär, säger landslagsläkaren Per Andersson i ett pressmeddelande.

Richardsson har undersökts och röntgats under dagen. Enligt Per Andersson har det ännu inte blivit frågan om någon operation. Han inväntar resultatet av röntgen och en kompletterande undersökning.

”Idrotten är sekundär”

Samtidigt vädjar Daniel och hans familj om lugn och ro de närmsta dagarna.

– Vi hoppas att media respekterar det, säger Andersson.

– Vi tänker på Daniel och hans familj och kommer att stötta dem så långt det är möjligt i det trista läge de hamnat i, säger förbundets längdchef Johan Sares i en kommentar.

I augusti ska A-truppen i landslaget samlas för ett träningsläger i Torsby. Enligt förbundskapten Rikard Grip är det mycket tveksamt om Richardsson kommer kunna delta. Men träningen är inte i fokus för tillfället.

– Idrotten är sekundär i den här situationen. Vi har inte ens pratat om skidåkning sedan olycka, säger han till Sportbladet.

Publicerad: