Västerås hade målorgie

SPORTBLADET

Besegrade Vänersborg med otroliga 15-1

Det bjöds på hela 85 mål på sju matcher i elitserien i bandy på fredagen. Och 15 av dem stod serietvåan Västerås för som körde över sjuan Vänersborg med 15–1 (9–0).

Till skillnad mot senast då man hade 4–0 mot Sandviken men tappade tempot och vann med 9–7 så var det full fart hela vägen den här gången. Patrik Anderbro och Michael Carlsson satte tre mål var. Glenn Skoglund ordnade Vänersborgs tröstmål på frislag med fyra minuter kvar. Tyvärr var det återigen dåligt med folk, 751 personer, på plats i Västerås nya arena.

Tre mål sköt också Martin Apelqvist när hans Bollnäs slog Broberg-Söderhamn med 9–4. Målkungen Patrik Nilsson som bara satte ett mot Västerås senast sköt nu fyra när serieledande Sandviken slog Motala med klara 9–2 hemma. Nilsson är nu uppe i 40 mål på elva matcher.

Trean Edsbyn slog Gripen med 8–2 och fyran Hammarby besegrade Tillberga med samma siffror medan Villa-Lidköping är ny åtta efter 8–4 mot Falun.

Minst mål och minst åskådare, 378 stycken, var det på Studenternas där Sirius ledde med 2–0 Vetlanda i halvtid. Men gästerna vände och vann med 5–3.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy