Cykelstjärna hoppar av OS-satsning

SPORTBLADET

Stressjukdom stoppar Enocsson

Mountainbikestjärnan Anna Enocsson tvingas ge upp sin karriär och sin satsning på OS i Peking.

En stressjukdom sätter stopp för karriären.

Foto: PRESSENS BILD
Anna Enocsson.

– Allmänt är jag pigg och glad men när jag ska försöka ta i så säger bara kroppen nej och jag blir direkt trött och sliten, säger hon till Länstidningen i Södertälje.

Enocsson, som bor i Södertälje och tävlar för Motala, vann två världscuptävlingar 2005 och var trea i en GP-tävling i Belgien i september. Då hade hon gjort comeback efter en ryggskada.

– Så här i efterhand kan jag se att flera saker har påverkat det. Efter ryggoperationen hade jag stor press på mig själv att komma tillbaka, och även från laget och SOK (Sveriges olympiska kommitté). Jag blev för ivrig och gjorde för mycket för snabbt, säger 36-åringen.

Blodprov har visat att hon har för lågt kortisolvärde, en stresshormon. Enocsson har också astma och den medicin hon använder sänker också kortisolvärdet.

– Jag älskar ju fortfarande att cykla och har hållit på i många år. Men OS-kvalen går tidigt i vår och det kommer jag inte att klara. Jag måste vara realistisk och kan inte spela med min hälsa, säger Enocsson till Länstidningen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Cykelsport