Effektivt Luleå slog Mora

SPORTBLADET

”Hela laget gör en bra match”

Mora (TT)

Mattias Modig, 19, storspelade i Luleås mål när norrbottningarna vann med 3–1 borta mot Mora.

– Hela laget gör en bra match och då är det lätt att spela, sade Modig som hoppas komma tillbaka till Mora när junior-VM avgörs.

Luleå blev första lag att besegra Mora på bortaplan denna säsong. Spelmässigt var Luleå inte bättre än hemmalaget men Mattias Modig i Luleåmålet blev en för svårt nöt att knäcka för Mora-spelarna.

Modig stoppade totalt 39 skott, ett slank in. Inte helt oväntat var det Moras Pavel Brendl som överlistade Modig i spel fem mot fyra, målet betydde 1–1.

Mora jagade sedan ett ledningsmål, i spel fem mot fyra hade Mora stundtals riktigt bra tryck mot Modig men han hade bestämt sig för att spika igen kassen i sin andra match från start denna säsong.

– Jag vill inte peka ut någon enstaka räddning som jag är extra nöjd med under matchen. Det fungerade bra hela tiden, sade Modig som är född och fostrad i Bemsbyn, en knapp mil utanför Luleå.

När Modig själv inte räddade skotten från hemmaspelarna hade han den tur en målvakt behöver, några puckar studsade i målställningen och ut.

Effektivet

Luleå skapade inte så mycket framåt, men var effektivt när chanserna dök upp. Jesse Niinimäki slog in 2–1 på retur efter skott av Tomas Surovy, och Suorvy avgjorde matchen när Mora plockat ut sin målvakt

Mattias Modig var inför säsongen uttalad andremålvakt efter förra Mora-målvakten Tero Leinonen i Luleå. Men Leinonen har haft en del sjukdomsproblem och Modig har tagit chansen när han fått den.

– Visst hoppas jag få spela nästa match också men det är inget jag vet något om, sade han.

Modig kan också vara en av de målvakter som spelar för Sverige i junior-VM under jul och nyår.

– Jag var uttagen i turneringen i Borlänge men då blev jag skadad och fick inte visa upp mig. Hur stor chansen är att jag kommer med vet jag inte, vi är tre-fyra målvakter som konkurrerar om platserna. Men visst vore det skoj att få chansen, sade han.

Fortsätter Modig som i matchen mot Mora bör han vara ett hett alternativ.

– Han är så lugn i sitt spel att man ibland tror att han är dubbelt så gammal som han egentligen är, berömde assisterande Luleåtränaren Roger Rönnberg.

Sune Karlsson/TT