Inte ens snön kunde rädda Hammarby...

SPORTBLADET

Den här gången kunde inte ens snöyran rädda Hammarby i Sandviken...

Möjligen hade man snackat för mycket väderlek och 3x30 – för lite om Patrik Nilsson.

Med en retur, ett närskott, ett närskott till plus två målgivande pass var det storskytten från Söderfors som avgjorde den från i söndags avbrutna matchen.

Med totalt 55 är han nu bara åtta från Falu-Obuhovs målrekord från vintern 2000–01. Med sex matcher kvar.

Ser bra ut – men man bör veta att Obuhovs spurt var magnifik med bland annat fem mål i tre av de sex sista matcherna.

Närmast kommer 24-årige Patrik Nilsson att visa upp sig på Zinkensdamm i fredagens retur- och hängmatch, den enda som fattas för att sex av de elva elitserieomgångarna ska vara färdigspelade.

Det sker blott timmen efter att förbundskapten Anders Jakobsson presenterat den slutliga VM-truppen, och i den är naturligtvis Patrik Nilsson given.

Östling fantastisk

Positiva VM-vibbar där – liksom i går på en del andra håll.

Det hittills mest överraskande i hela elitserien är att Västerås klarat sig utan förlust. Lätt vunnet mot Falun, 4–2, i gårdagens snöyra efter ett fantastiskt Anders Östling-förspel över hela plan till 1–0. Se där: positiv VM-vibb, där också!

Det näst mest överraskande: att Edsbyn för första gången på tre år förlorat två matcher i rad. Något som man nu reparerat och efter gårdagens 4–2 borta mot Vetlanda med en pånyttfödd Jocke Hedqvist (två mål), så ligger man nu på andra plats.

Riktigt negativt är Hammarbys hörnskytte. Ta bara de tre senaste matcherna: i går 11–6 mot Sandviken (0–0 i mål), i fredags 12–10 mot Edsbyn (0–4 i hörnmål), förra onsdagen 20–5 mot Vetlanda (faktiskt 2–0 i mål).

På totalt 43 hörnor har Bajen bara lyckats göra två mål; Stefan Erixon och Stefan Persson sista kvarten mot Vetlanda.

Även med hänsyn till gårdagssnön är det naturligtvis för bedrövligt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy