Ericsson satsar på succé

avAnna Andersson

Publicerad:

Silverstone var bra.

Nürburgring helt okej.

Nu vill Marcus Ericsson göra succé i Budapest.

- Kan jag kvala bra så kan jag vara med och slåss om seger, säger han.

Foto: Foto: AP
Marcus Ericsson

I England gjorde han sin bästa GP2-helg någonsin och i Tyskland var lördagen riktigt bra. Däremot fick han problem i starten av sprintloppet och han var sist efter det första varvet. Han lyckades köra upp sig till femteplats, men så blev han för ivrig och skulle köra om en förare till.

Då snurrade han och blev utan poäng.

- Det var riktigt dumt, men det är lätt att vara efterklok, säger han.

- Allt som allt var det en rätt bra helg, vi hade bra fart i bilen under racen och det finns lite mer att hämta. Det känns som om jag är redo att ta ett steg till.

• För att du ska förbättra sig behöver du kvala bättre, håller du med?

- Kan jag bara gå ut och göra en bra träning och få de varv som jag behöver så ska jag kunna gå ut och göra ett bra kvalvarv. Kan jag kvala in bland de fem bästa så ska jag kunna vara med och slåss om segern. Kvalet har varit min akilleshäl i GP2.

*Varför?

- Jag vet inte, jag har alltid kvalat bra i alla andra serier och ofta haft pole, men det har inte funkat så bra här. Än. Vi ska analysera helgen och sedan få till det till nästa tävling i Ungern.

Då väntar en stadsbana som påminner om den i Monaco, men utan murar.

- Det är en bana med många svängar och de är väldigt krävande. Jag tror att den ska passa bilen och det är en rolig bana att köra. Så det är fullt ös. Jag har självförtroende för både en pallplats och en seger.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2