Olsson till angrepp mot sportjournalister

SPORTBLADET

GARMISCH. Jon Olsson förklarar krig.

På andra sidan: de "fenomenalt usla" svenska sportreportrarna.

"Jag var tvungen att skriva det här för jag är så förbannad", skriver han.

Foto: scanpix
Jon Olsson.

Hans Olssons kombination slutade några sekudner efter att den hade börjat. Efter uråkningen gled han åt sidan och passerade inte journalisterna på väg från anläggningen.

Hans bror, skidåkaren Jon Olsson, läste artiklarna i svensk press efteråt och ilsknade till. På sin blogg lustmördar han den svenska rapporteringen från alpin-VM.

”En dålig dag är inte fiasko”

"De har närapå slutat prata om sporten i sig och fokuserar nu bara på dramat, för att hitta varje möjlig infallsvinkel för att snacka skit och beskriva hur DÅLIGA människor är. Är det inte en succé är det alltid ett "superfiasko". Jag tycker att en sportreporter ska veta att bara för att du har en dålig dag är det inte ett fiasko, bara en normal dag i en idrottares liv. Så om de kunde sluta vara idioter och i stället leverera några värdefulla inblickar i varför saker gick fel i stället för någon halvpåhittat drama så skulle saker bli så mycket bättre", skriver han.

”Skriv något intressant”

Jon Olsson påpekar att han kan låta som en bitter kille som försöker skydda sin bror, men att problemet är större än så.

"Vi idrottare gör alltid vårt bästa, men nio av tio dagar är oftast dåliga om man inte är en superhjälte. Så snälla återvänd till verkligheten och skriv om något intressant i stället för det här konstanta hatet som har blivit så populärt bland journalister".

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint