Ljunggren trea i VM

SPORTBLADET

Finländaren Ahola leder

Joakim Ljunggren är trea i VM:

– Jag är jäkligt nöjd med helgen, säger han.

Foto: Joakim Ljunggren.

Den svenske enduroföraren fick en fruktansvärd start på VM-deltävlingen i Portugal. Under prologen på fredagen tappade han kontrollen över hojen och vurpade. Efter det var han 18:e av 19 man i klassen E3. På lördagen var han sjua på enduroprovet och 12;a på det första crossprovet, men fjärdeplatsen på det första extremprovet gjorde att han fick lite bättre ordning på sin körning.

På det sista provet klättrade han från sjätte till fjärdeplats:

– Riktigt viktiga poäng, faktiskt. De där kan bli avgörande när VM summeras, säger Ljunggren till Karlskoga kuriren.

”Provet var snabbt som fan”

Under söndagen var han sedan fyra:

– Jag är jäkligt nöjd med helgen, och framförallt söndagen då det gick riktigt bra. Många av konkurrenterna hade svårt med enduroprovet där det lagt sig två decimeter damm vilket gjorde att man inte såg rötterna och stubbarna där under, och provet var snabbt som fan. Det var tufft, och flera körde bort sig, men jag körde riktigt bra både där och på extremprovet. Under helgen imponerade den mycket duktiga finländaren Mika Ahola, David Knight Storbritannien och Christophe Nambotin, Frankrike, men eftersom Knight tvingades bryta den första VM-deltävlingen med en skada är han bara sjua i sammandraget. Ahola som tagit 97 av 100 poäng leder före Nambotin och svensken är trea,

– Ahola och Knight hade jag räknat med skulle bli svåra, men jag trodde inte att Nambotin skulle köra så fort. Jag fightades med honom om junior-VM-titeln 2007, och då slog jag honom, men han har blivit jäkligt vass sedan dess. Men han brukar vara lite ojämn, så han är inte omöjligt att ta, säger Ljunggren.

Årets tredje deltävling körs i Italien 14-15 maj.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport