Hammarby utjämnade

SPORTBLADET

Nilsson: Det känns fantastiskt skönt

Foto: PONTUS FERNEMAN

Säsongen är inte över för Hammarby.

Regerande mästarna slog Edsbyn med hela 8-3 och tvingade fram en femte och avgörande kvartsfinal.

– Det känns fantastiskt skönt, säger fyramålsskytten Patrik Nilsson.

I ödesmatcher brukar det låsa sig för många lag. Hammarby spelade ut som aldrig förr. Edsbyn – som ledde kvartsfinalserien med 2-1 inför mötet på Zinkensdamm – tog visserligen ledningen efter slarv i Bajen-försvaret, men efter det var det spel mot ett mål.

Johan Östblom och Patrik Nilsson gav Hammarby ledningen med ett varsitt mål inom två minuter och sedan fortsatte det att rassla i nätet bakom Anders Svensson, Edsbyns landslagsmålvakt.

”Positiva efter förlusten”

Hammarby utnyttjade hela planen och spelade med en helt annan tyngd, kraft och vilja än gästerna.

– Vi var ganska positiva efter förlusten i lördags och tyckte att vi spelade bra. I dag kände vi att vi skulle släppa loss alla krafter vi har och vara ännu mer offensiva i tanken och driva matchen hela tiden, säger Stefan Karlsson, Hammarbys tränare.

Redan efter en knappt timmes spel var ställningen 8-1 och matchen avgjord. Patrik Nilsson gjorde fyra av målen, varav två på straff.

– Vi levererade trots att vi hade kniven på strupen. Det är skönt att vi spelade så här offensivt. I dag var det jätteroligt att spela, säger han.

Storspel av Svensson

Till skillnad från många andra matcher under säsongen fick skyttekungen mycket hjälp på topp. Bajen anföll i våg efter våg, och många spelare deltog i det offensiva spelet.

Om inte Anders Svensson storspelat mellan stolparna hade det blivit tvåsiffrigt.

– Det är inte roligt om det blir 14-2 eller något sådant. 8-3 är mindre värdelöst, suckar Edsbyns målvakt.

– Vi försökte få ut det bästa, men Hammarby var mycket vassare. Vi får inte till defensiven och Nilsson får åka hur han vill. Då är han för jäkla vass. Det är bara att acceptera. Frilägen, skott, hörnor, straffar... Han har ett oerhört målsinne, fortsätter Anders Svensson.

Den femte och avgörande kvartsfinalen spelas i Edsbyn på torsdag. Segraren får möta Sandviken i semifinalen.

– Vi känner os jättestarka, men det blir tufft och tätt. Inget är klart på förhand, säger Patrik Nilsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy