Rosenqvist visade tempo sista testdagen

SPORTBLADET

Tredje snabbast i Valencia

Felix Rosenqvist lyckades på den sista testdagen.

Han var trea.

– Jag har en positiv känsla, säger han.

När det andra testet inför Formula 3 Euro Series avslutades i Barcelona var Felix Rosenqvist trea. Han slogs med Roberto Merhi och Nigel Melker i toppen.

Merhi snabbast igen

Samtliga förare kör med Mercedesmotorer och det var väldigt jämnt mellan dem.

Återigen var det Merhi som var snabbast, och svensken var 0,197 sekunder bakom honom och knappt slagen av teamkompisen Nigel Melker.

Den sista dagen handlade det mycket om att hitta rätt inställningar under förmiddagen då svensken var nia och sedan köra racesimultioner under eftermiddagen.

Ett test återstår

– En mixad dag. Vi jobbade systematiskt med att åtgärda en hel del saker som vi inte var nöjda med under morgonen, och jag fick stå i depån i en dryg timme när vi byggde om bilen efter lunch, säger Felix i ett pressmeddelande.

– När jag kom ut på banan igen kändes balansen mycket bättre, och jag tycker att vi har tagit ett stort steg framåt här i Barcelona.

Det återstår ett test, på EuroSpeedway Lausitz, den här veckan och sedan startar säsongen på den före detta F1-banan Paul Ricard i Frankrike den 1-3 april.

– Det är fortfarande oerhört svårt att säga någonting om hur konkurrenskraftiga vi kommer att vara i år, tiderna kommer inte att betyda särskilt mycket när vi kommer till Paul Ricard. säger Felix Rosenqvist.

– Jag har en positiv känsla och har framför allt hittat en bra arbetsmetod i teamet. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport