Norge drar tillbaka sin protest i handbolls-EM

Publicerad:

SPORTBLADET

Tyskland hade för många spelare på planen när de vann den dramatiska semifinalen mot Norge i handbolls-EM.

Norge lämnade in en protest – som man nu drar tillbaka.

Norges succé i handbolls-EM fick ett snöpligt slut. I den dramatiska semifinalen mot Tyskland fick man se sig besegrat bara med sekunder kvar av matchen.

Men i de dramatiska slutsekunderna ska Tyskland ha haft två målvakter på planen efter att ha gjort det sista målet. Flera andra spelare sprang även in på planen innan tiden hade gått ut.

Något som fick Norge att lämna in en protest.

– Klart de ska lägga in en protest, enligt detta har Norge gått miste om chansen att kvittera. De ska ju gå en utvisning och Norge ska ha bollen. Men det är svårt att veta hur de ska behandla det här, sa TV3:s expert Martin Frändesjö.

Vill inte att matchen ska avgöras i ett mötesrum

Nu har saken uppdaterats.

Enligt nrk.no har det norska handbollförbundet dragit tillbaka protesten.

Förbundet skriver bland annat att man vill att en match ska avgöras på banan och inte i ett mötesrum och att de därför hade velat att sekretariatet skulle ha reagerat när händelsen inträffade.

Förbundet skriver vidare:

– Trots god dokumentation har Norge valt att dra tillbaka sin protest. I vårt brev till EHF har vi uppmuntrat till vidareutveckling av reglerna och framför allt till praktisering av dem för att något liknande inte ska hända i framtiden. Vi hoppas och tror att EHF lyssnar till vår uppmaning och att det läggs mer fokus på det arbetet i framtiden.

Norge spelar därmed bronsmatch mot Kroatien på söndag, medan Tyskland möter Spanien i finalen.

Publicerad:

LÄS VIDARE