”Kan tänka mig att tatuera in Mastersloggan...”

Av: Johan Linderstam

Publicerad:
Uppdaterad:

Jonas Blixt om hur han ska fira en eventuell titel

Jonas Blixt tänker fira på ett annorlunda sätt om han vinner Masters.
Foto: AP
Jonas Blixt tänker fira på ett annorlunda sätt om han vinner Masters.

AUGUSTA. Han har inte direkt frälst massorna sedan förra årets andraplats i Masters, men nu börjar Jonas Blixt äntligen hitta formen igen.

Och spelar han som på dagens träningsvarv hoppas 30-åringen på stordåd till helgen.

– Då kan jag vinna. Då kan jag vinna Masters, säger han.

Det har gått ganska exakt ett år sedan Jonas Blixt slog ner som en… ja, blixt från Masters-himlen. Då var han nära att vinna tävlingen som debutant, något som mer eller mindre varit omöjligt under Augustas historia, men efter den sensationella andraplatsen då lös sedan topplaceringarna med sin frånvaro.

Blixt slet med spelet under sommaren och hösten och missade kvalgränsen i åtta av de nästa elva tävlingarna, men mot slutet av 2014 började det se bättre ut igen då han klarade sex cutter i rad. Och tillbaka på Augusta ser han nu verkligen ljuset.

Trivs på Augusta

– Man går ut varje tävling för att vinna och med tanke på hur jag slår bollen just nu känns det riktigt bra, säger han.

Hur är det att vara tillbaka?

– Fantastiskt. Jag får en bra känsla av att bara vara här.

På tisdagen träningsspelade Jonas Blixt med Mikko Ilonen och förklarar att han då gjorde åtta birdies, dock med relativt enkla flaggplaceringar. Samtidigt poängterade 30-åringen att han faktiskt kan vinna Masters om han bär med sig det spelet in under torsdagen. Och då säger han sig, apropå en oväntad diskussion som tar avstamp i det bläck undertecknad har på överkroppen, fundera på att själv tatuera in Masters-loggan.

Vill inte ha puck i pannan

– Det är absolut någonting jag skulle kunna tänka mig. Men då ska den vara väldigt liten, skrattar han.

– Det är annars svårt att hitta något som man ska ha hela sitt liv, men jag förstår folk som gör det. Jag gillar ju golf och ishockey, men det är inte jättekul att tatuera in en puck i pannan.

Och skulle Jonas Blixt nu faktiskt vinna får nästa års Masters-deltagare även förbereda sig på värmländsk matlagning på vinnarmiddagen (då föregående års vinnare får bestämma maten).

– Då får nog morsan komma hit och göra nåt. Det är nästan pinsamt att säga det, men har man bott hemifrån så länge som jag gjort så är det ändå rätt gött att komma hem och äta morsans mat. Nu blir hon rörd om ni skriver det, säger Blixt med ännu ett garv.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN