Darcy Ward

”En strimma av hopp”

Av: 

Stefan Holm

SPORTBLADET

Tillståndet bättre för Darcy Ward

Darcy Wards tillstånd har förbättrats sedan i måndags.

Under torsdagen kommer piratföraren förflyttas till ett sjukhus i England.

– Det är ett svårt fall, men det finns en strimma av hopp, säger läkaren Robert Zapotoczny.

Darcy Ward.

Darcy Ward, som bröt nacken och skadade ryggmärgen i en krasch i Zielona Góra i söndags, ligger fortfarande på ett sjukhus i västra Polen.

Men inte länge till. Efter att ha genomgått två operationer är den 23-årige australiern så stark att han ska kunna förflyttas till en klinik i England, där han bor under säsongerna.

Fortsatt vård i London

Piratledaren Stefan Andersson Skill var under onsdagen i kontakt med Poole Pirates manager Neil Middleditch, som finns vid Wards sida i Zielona Góra.

Tydligen ska Darcy Ward få fortsatt vård på en specialistavdelning i London.

– Vad jag har förstått kommer förflyttningen att ske i morgon. Det låter tidigt för mig, men hans tillstånd ska vara så pass stabilt. Det är skönt att höra, säger Stefan Andersson Skill.

Saknar känsel i underkroppen

Robert Zapotoczny, läkaren som har opererat Darcy Ward, uttalade sig på nytt under onsdagen, även om han inte vill kommentera skadorna. Ward har inte fått tillbaka känseln i underkroppen, men Robert Zapotoczny var ändå positiv i sina uttalanden.

– Fallet är svårt, men det finns en strimma av hopp. Hoppet kan man inte släcka för någon. För Darcy väntar en väldigt, väldigt intensiv rehabiliteringsprocess, både mentalt och fysiskt, säger Zapotoczny enligt speedwaygp.com.

”Darcy har kunnat le ibland”

Även förarens far, George Ward, och speedwaykollegorna Chris Holder och Davey Watt finns på plats i Zielona Góra.

– Darcys tillstånd har förbättrats sedan i måndags. Speciellt hans mentala hälsa, och han behöver inte så mycket smärtstillande just nu. Davey Watt och Chris Holder är ständigt vid hans sida för att stötta, så Darcy har till och med kunnat le ibland, säger Robert Zapotoczny.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Darcy Ward

Chris Holder

Stefan Andersson Skill

Speedway

Motorsport