Avstängde ryssen slår tillbaka: ”Jag är ren”

Aleksej Petuchov
SPORTBLADET

Aleksej Petuchov pekas ut som dopad.

Nu slår ryssen tillbaka mot anklagelserna.

”Jag är en ren idrottsman och har ingenting att dölja”, skriver han.

Fyra ryska skidåkare på herrsidan stängdes av misstänkta för dopning och förbjöds från att tävla i Tour de Ski.

Bland de utpekade fanns Alexandr Legkov, Maksim Vylegzjanin, Aleksej Petuchov och Jevgenij Belov.

– Hemligheten är motivationen på grund av alla som är hemma. Jag kämpar inte bara för mig själv, utan också för dem. Avstängningen är väldigt orättvis och på grund av det är min motivation på topp, sa ryske Tour de Ski-segraren Sergej Ustiugov, som inte pekats ut i McLaren-rapporten, under tävlingsveckan.

Slår tillbaka

Men nu slår en av de avstängda, Aleksej Petuchov, tillbaka mot anklagelserna som riktats mot honom.

I ett inlägg på Instagram skriver ryssen att han är oskyldig.

”Tankarna har snurrat i mitt huvud, varför har jag stängts av och vad händer nu? Varje morgon tänker jag på det allt mer och vill skrika, springa och slåss för sanningen”, skriver Petuchov.

28-åringen stängdes av tillfälligt den 23 december i väntan på att en utredning och slutgilitig dom ska falla. Detta efter att han lämnat in en skrivelse till både IOK och Fis för att rentvå sitt namn.

”Jag vill säga att jag aldrig har stöttat dopning och att jag alltid har varit, vilket jag alltid har sagt, en ren idrottsman. Det är min bestämda ståndpunkt. Jag vill tro på rättvisan och sanningen och att rena utövare inte ska straffas”, skriver han.

”Mitt samvete är rent”

33-årige Petuchov avslutar inlägget med att tacka alla som stöttat honom,

”Jag vet att det kommer att lösa sig. Ingen kan döma mig utan att bevisa min skuld. Återigen, jag är ren idrottsman och har ingenting att dölja, mitt samvete är rent. Jag kommer att fortsätta träna hårt och när jag får chansen, så ska jag ta den och säga till hela världen att ingen har rätt att döma mig. Jag kommer att vara en förebild för alla människor där ute som vill leva i en värld där de inte kan dömas utan att deras skuld bevisas.”