Sebastian Vettels sköna seger i Bahrain

SPORTBLADET

En bra start och en smart strategi.

Det gav Sebastian Vettel segern i Bahrains GP.

– Det är en fantastisk dag, säger VM-ledaren.

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP
Sebastian Vettels sköna seger i Bahrain

Sebastian Vettel och Ferrari gjorde allt rätt. En bra start där han kom ut som tvåa bakom Valtteri Bottas, Mercedes, och en smart strategi med en undercut redan på den första stinten lade grunden för säsongens andra seger.

– Det känns helt underbart. Det kändes fantastiskt bra redan efter starten, jag kände att vi var snabba och skulle kunna vara med och slåss om det, säger Sebastian Vettel på prispallen efter loppet.

– Jag försökte pressa Valtteri, gjorde inga misstag och valde ett snabbt depåstopp. Det fungerade fantastiskt bra.

Vettels sköna seger i Bahrain

Bakom honom gjorde Mercedes Lewis Hamilton en dålig start och han gjorde också en miss i samband med det första depåstoppet. Han blockerade Red Bulls Daniel Ricciardo vilekt gav honom ett straff på fem sekunder och hur hårt han än tryckte på kunde han inte hota Vettel.

– Det var kostsamt, erkänner Hamilton.

– Det var mitt fel, jag ber om ursäkt. Jag försökte ta upp kampen, men var 19 sekunder efter och det var för mycket. Jag är besviken.

Hittade äggen

Valtteri Bottas slutade på plats tre och Ferraris Kimi Räikkönen var fyra. Segern gjorde att Vettel gick upp i ledningen av mästerskapet.

– Jag tittar inte på tabellen, bilen är fantastisk och även om jag var besviken efter kvalet då jag tyckte att vi låg lite långt efter Mercedes så var det något som sade till mig att bilen är bra, säger Vettel.

– Redan på de första varven kändes bilen fantastisk Det verkar som om påskharen gömt några ägg och det var vi som hitta dem.

Ericsson bröt

Marcus Ericsson valde att börja loppet med den hårdare gummiblandningenoch var länge den ende föraren som inte varit i depå, men strategin gick inte hem. Svensken låg långt bak och tvingads bryta sedan växellådan gått sönder på det 51:a varvet.

– Jag var den enda som startade på den hårdare däckblandningen och med det i åtanke så kändes det bra. Jag hade inga problem att hänga med och visste att vi skulle ha en fördel med de supermjuka däcken under den andra halvan av loppet, säger Ericsson till Viasat.

– Men säkerhetsbilen kom inte så lägligt för oss. Vi tog beslutet att stanna kvar på banan och jag hade ingenting att sätta emot på kalla ,hårda däck som var 20 varv gamla. Med facit i hand kanske vi skulle ha gått in i depå och kört två stinter med de supermjuka däcken istället.

Hans teakollega Pascal Wehrlein gjorde däremot en bra comeback och slutade 11:a.

– För oss som team var det en bra helg, vi kunde fajtas med de andra och stundtals hade jag också farten, säger Ericsson.

Nästa deltävling avgörs i Ryssland om två veckor.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM